perjantai 27. kesäkuuta 2014

Viikonloppu tuloillaan..

On taas hetki vierähtänyt, kun olen viimeksi tänne kirjoittanut. Työ ja sen jälkeinen vapaa-aika ovat vaatineet veronsa, etten ole jaksanut konetta avatakaan ;)

Just tuossa äsken katselin kalenterista. Kolme viikkoa pitäisi vielä odottaa, että on taas langanvaihto edessä! Jotenkin olen hieman malttamaton :D Tai lähinnä "innostuksesta" odotan jo seuraavaa aikaa :) Vastahan mä viime viikolla kävin vaihdattaa ensimmäisen langan! Haha!!

On ehkä turhan aikaista, mutta olen tutkaillut jo hampaidenvalkaisu -juttujakin. Siinä vaiheessa, en enää epäröi laittaa rahaa valkaisuun. Todennäköisesti tulen tekemään sen samalla klinikalla, kuin tämän koko projektin. Mutta...mielihän voi muuttua. Onhan tässä kuitenkin vielä aika paljon siihen, että nips naps nuo kojeet häviää! :'D (kun alhaalle eivät oo ees vielä tulleet, hahahahah)

Langanvaihdon jälkeen ajattelin, että se näkyisi selvemmin kun aiempi, mutta toisin on :) Ei se kunnolla näy. Työkamutkin ovat sanoneet, että jos he eivät tietäisi raudoistani, niin ei niitä huomaa :) Ellei tule ihan iholle.

Kipua ei ole ollut. Se on positiivinen juttu. Edelleen vamma-etuhampaat, jotka eivät ohuen ohuita juttuja saa purtua :( Mutta muuten ruokavalio on ollut aika "normaali". Niin normaali, kun näillä rautahampailla voi olla:D Karkkia en oo kunnolla syöny aikoihin. Töissä oli namuja aika lailla tarjolla tällä viikolla, mutta pehmeät ja suklaat olivat mun juttu, kun niitä vähän pieni :D Sokerihiiri nautti myös sokerikorpuista viime viikolla, koska ne uitettuna maitoon on ihan hiton hyvää! En ollut aikoihin syöny :) Täytyi vaan tovi odottaa, että se pehmentyi kunnolla ;)

lauantai 21. kesäkuuta 2014

Juhannus

Hyviä Juhannuksen pyhiä! :)

Juhannus on mennyt rauhaisasti. Tällä kertaa aivan kotosalla. Työt kutsuvat sunnuntaina, niin ei tässä edes säidenkään takia viitsitty mihinkään lähteä. Hyvä näin, ihanaa olla kotonakin välillä ;)

Pari päivää sen langanvaihdon jälkeen tuntui "pari pykälää" vasemmalle yhdessä hampaassa, että se "heiluis". No, sellainen pieni paniikki, että rupeeko hampaat irtoilee :D hahha. Mut ehkä ne nyt rupee liikuskelee enemmän ja siksi tuntuu vähän tuommosta. Toivottavasti näin on! :D En kyllä millään malta odottaa, että joskus näkis muutoksia!

Langanvaihdon yhteydessä oikoja kyseli oonko jossain rekisterissä (en muista nyt nimeä), jotta saan ilmoituksen suuhygienistikäynneistä. Hänen mielestään kolmen kuukauden välein pitäisi käydä. Nehän ovat paaehtoisia, jos haluaa käydä. Ei sillä, varmaan ihan hyvä, että joku puhdistaisi kaluston kunnolla. Mutta, ihmettelen kun esim. ystävälläni, jolla on raudat, niin hänelle ei mitään tällaista ole edes mainittu. Onko kyseessä vähän rahastuksen makua vaiko... Koska suuhyggari maksaisi varmaan taas sen jonkun n. 170e. Tai, nyt kun on raudat niin mistäs tiedän, josko olisi kalliimpi. Kaikenlaista rahastusta.

tiistai 17. kesäkuuta 2014

Langanvaihto nro 1.

Hyi olkoon, että täällä Helsingissä on ainakin kylmä ilma. Aamulla satoi rakeita, välillä satoi ja paistoi... Ajeltiin tuossa äskettäin alkuillasta pyörällä (käytiin kierrätyskeskuksesta mulle mummo-pyörä), ja rassailtiin vielä uudet lukot pelit ja vehkeet paikoilleen. Hrrrr...

Aamulla testailin vähän hammaslankaa ylähampaisiin, ennen hampipesua. Huh, en saanu menemään läpi edes. Koski nimittäin.. naureskelinkin, että ihan kuin mun hampaat tietäis, mitä tuleman tänään pitää...sillä ne tuntui jotenkin aroilta. Pitää yrittää sitä lankaa joku toinen päivä. Paremmalla onnella.

Odotin tänään hetken ylimääräistä klinikan aulassa, ei ollut ajat ihan aikataulussaan..mutta eihän mulla mitään kiirettä ollut :) Näin myös jonkun tytön, jolta todennäköisesti oli otettu juuri raudat pois. Mulle tuli niin melkein itku silmäkulmaan, että oonkohan mäkin sitten niiiiiiin iloissani, kun tää projekti on valmis. Tyttö peilaili käytävän päässä oleviin pariin peiliin ja oli yhtä hymyä :) Vitsi, tuli niin hyvä fiilis itsellekin. Kun tietää, mitä tuleman pitää!

Asiaan: Tänään oli ensimmäinen langanvaihto. Oikoja kertoi kojeistuspäivänä, ettei se satu yhtään. EIPÄ! Mulla ainakin koski. Sitä hän kyselikin, ilmeisesti mun ilme kertoi enemmän siinä maatessa. Tuntui, kun ois se hammas samalla lähteny nappuloineen irti. Samalla hän vaihtoi uudet kumilenksut. Vaihtoehtona olisi ollut ottaa metalliset lenkit, mutta koska kipua oli minulla ollut, hänen intuitio kuulemma sanoi ("Kysytääs potilaalta"), että laitetaan kumiset :D Kivaa. Ja muutenkin, aspa-duunissa ihan kiva, kun on vähän huomaamattomammat :) Oikoja kyseli myös kuulumisia; kuinka hampaiden kanssa on mennyt, onko ollut kipua...muuta en tähän hätään enää edes muista.

Lisäksi, hän laittoi pari uutta metallikiinnikettä poskihampaisiin, jotta saadaan enemmän "tuntumaa". Luulin ensin, että hän ottaa ne "nykyiset" metallikiinnikkeet ja vaihtaa niihin sitten nuo vaaleat, mutta luulinpa väärin. Eli metallisia "loppukiinnikkeitä" on nyt poskissa 2+2 (=enemmän putsattavaa :D ) Hah!

Langanvaihdon jälkeen alkoi tuntumaan siltä, kuin sydämeni olisi pompsahtanut ylähampaisiin jyskyttämään. Sen enempää niitä ei ole vielä tän illan aikana koskenut. Ilman särkylääkettä olen siis nyt ollut :) Jes! Kyllä se tästä.



Uusi lanka :)

maanantai 16. kesäkuuta 2014

Lomalla viimeinkin, otin iisimmin

Täällä ollaan taas. Viikko vierähti etelän lämmössä niin nopeasti. Ja se tärkein: lennot menivät hyvin (vaikka ilman itkua ei taaskaan vältytty) ja rautanappulat pysyi suussa! Wuhuu! :) Kiitos Finnair <3

Pakko sen verran lomastamme paljastaa, että

*Lämpöä/aurinkoa riitti aina +28-30 astetta
*Ruoka oli kaikinpuolin erinomaista, tosin löytyi pari paikkaa, jotka olivat pohjanoteerauksia..eivätkä ansaitse edes 1 tähteä.
*Ruokaa täytyi hieman valikoida, sillä esim. leipä oli sitkeää, kumista...ei ihan soveltunut hampailleni.
*Hotelli oli ihan ok myös sijainniltaan, meille kuului aamiainen.
*Voin hyvillä mielin suositella Apollomatkaa matkanjärjestäjänä :)
*Meluavat länsinaapurimme aiheuttivat välillä huonosti nukuttuja öitä ;)
*Merivesi oli turkoosin kirkasta ja oli ihanaa vilvoitella siellä!
*Oli oikein rentouttavaa, unohtaa työt ja keskittyä olennaiseen: makoiluun auringossa! ;)

Listaa voisin jatkaa loputtomiin...

Ei tunnu yhtään maanantailta. Olimme kotona yöllä noin yhden jälkeen ja siitä nukkumaan. Oon jotenkin päivistä ihan sekaisin. Tämä ja huominen on vielä vapaata, sitten koittaa paluu oravan pyörään. Lohduttavaa on se, että 1 lomaviikko odottaa tulevaisuudessa :)

Huomenna taas tapahtuu! Nimittäin on ensimmäinen langanvaihto. Se vähän mietityttää, kuinka hyvin se uusi lanka erottuu tuosta hampaiden päältä, sillä muistaakseni oikoja sanoi, että se ei oo sitten tuollainen "himmeä valkoinen". Tämä eka lanka on kuulemma "totuttelulanka"... ja sekin tietysti vähän jänskää, että kuinka kipeeksi suu tulee :D Koska, kireyttä hän lupasi. Saas nähdä, kuinka vaikeaksi syöminen sitten menee. Hassua, mutta etuhampit on kyllä ainoot, mitkä on riesana...kun ei pysty purasemaan niillä :(

Näihin kylmän (hrrrr) Suomen tunnelmiin, kivaa päivää kaikille! :)



perjantai 6. kesäkuuta 2014

Arkajalka

Kaksi päivää loman "kohokohtaan" ja hampaatkin muuttuu araksi! :D "Söin" ekaa kertaa ruisleipää tänään. Sellaisia Vaasan valmispaloja. Se tuntui jotenkin sitkeälle, vaikka aivan tuoretta olikin. Etuhampaat ei pystyny pureskeluhommiin ollenkaan, niitä aristi. Muut hampaat on ollu aivan oukkidoukki pureskelun suhteen. No, mä nautin sen leivän sillein pienennettynä. Oli se herkkua :) Ruisleipää ei voita mikään vehnämössö!

Viimeksi kirjoitin vekkulista tunteesta, että hampit ois liikkunut. Sitä mieltä edelleenkin olen :D Ne varmaan siksi tuntuvatkin nyt aroilta?

Hampaiden pesukaan ei enää kestä ihan niin kauan, kuin aluksi! Naureskelinkin tuossa yks päivä, että ei voi kukaan väittää ettei tää tyttö hoitais hampejaan! :D Sen verran tulee niitä jynssättyä. On hammastikkui, hampilankaa, "pulloharjoja" jajaja. Hammaslankaa en ole päivittäin käyttänyt. Suuhyggarikin sanoi, että varsinkin nyt kun on raudat niin se tulee viemään aikaa. Pulloharja on aika hyvä vaihtoehto siihen hommaan. Mutta ei se lanka pahitteeksi ole. Se tuntuu kyllä hassulta. Ei ainakaan tunnu samanlaiselta kuin ennen!

Siitä asti, kun kojeistettiin, on vähä pelottanut jos ne nappulat lähtis! :D Näin loppuviikon kynnyksellä mietin, että kuhan eivät lähde reiluun viikkoon!:D Silloin oikoja/suuhyggari sanoi, että yleensä ekan kuukauden aikana saattaa lähtee. Mutta nou hätä, niissä on kuukauden takuu siitä päivästä, kun ne on laitettu. Toki, riippuu tietenkin, miten ne ois lähteny. Jos tahallaan menee syömään jotain todella kovaa tms, sitten tuskin korvaisivat.

Näihin sateisen aurinkoisiin tunnelmiin, hyvää viikonloppua! :)

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Sadetta

Kohta on toinen lomaviikko jo puolessa välissä. Kyllä taas aika hujahtaa ihan huomaamatta. Säässä ei ole ollut kyllä hurraamista, vaikkakin ennustajat lupasivat jo huomisesta alkaen taas lämmintä, ehkä jopa torstaille hellettä... Sitä odotellessa! :) Jottei loma tuntuisi sateessa menevän ihan sivusuun, ajateltiin murun kanssa lähteä vikaksi lomaviikoksi äkkilähdöllä reissuun! Matka varattiin jo viime torstaina...tässä sitten lentopelkoisena on oikein mukavaa odottaa sunnuntaita, jolloin lähdemme!!!! Voin kertoo, että pulssi ei oo ollu normaali ollenkaan sen jälkeen, kun matka buukattiin. :( Ja mitä lähemmäksi reissu käy... Ei auta, vaikka kuinka käy salilla treenaa niin, että melkein otsasuoni räjähtää! ;) Mua vaan jännittää!!!

Noniin asiaan. Kaksi viikkoa on jo siitä koitoksesta, kun kojeistus tapahtui! Niin kuin ystäväni kertoi, että tuntuu aika menevän rautojen kanssa nopeasti - aina kun uutta aikaa varataan. Hän puhui kyllä ihan totta! Mullakin seuraava aika on heti loman jälkeisellä viikolla. Sehän sattuu olemaan vielä juhannusviikko. Muistan oikojan sanoneeni (en muista olenko aiemmin jo maininnut), että "Saat sitten vähän juhannukseksi kireyttä."...Uuh, odotan innolla! :D Tietyllä tapaa odotan. Sitä taas en odota, jos hampit ovat sen jälkeen taas niin pirun arat. Buu!

Mä epäilen, että mun hampaat ois liikkunu hiukan! :D Tai, kun koitan purentaa, niin se ei mielestäni tunnu samalta, kuin ennen rautoja. Voi olla, että kuvittelen.. Mutta mua hämmensi jo silloin, kun olin suuhyggarin "opastuksessa", hän kyseli, että onko tuntunut liikkumista.. ?? Raudat olivat olleet vasta kaksi päivää suussa. Joo, hirvee liikkuminen, ottakee nää jo pois! :D HAH. Koitin kattoo peililläkin tuota etuvinoo hampia, että oliko se silloin noin, oisko se liikkunu!? Pah, tuskin se vielä on. Sitten varmaan tulee aika kutkuttava tunne, kun näkee konkreettisesti jotain tapahtuneen. Itellä varsinkin, kunnes just toi etuvinohampi löytää joskus paikkansa, ja toisella puolella vastaava hampi tulee "oikealle kohdalle" :)

Huomaa kyllä, miten ylähuuli on nyt löytänyt paikkansa hampaiden päällä. Ensialkuun tuntui, että ei se mitenkään ylety "normaaliin" kohtaan, kun hampaiden päällä pullottaa tavaraa. Nyt alkaa kuitenkin tuntumaan siltä, että hei mun huuli on just niin kuin pitääkin :) Nyt kun olen tottunut siihen, että puhuessa vain etuhampaiden kojeet näkyy, oikein vapautuneesti nauraessa koko helahoito - alapuolella näkyy sitten koko rivi koko ajan. Kyllä mua ainakin häiritsis töissä, jos asiakkaat rupee tuijottaa mun suun aluetta. Tekis väkisinkin mieli sanoo jotain vähän ilkeempää sitten. Onneksi siihen on vielä aikaa.