keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Tästä se lähtee!

Olen 27-vuotias nainen Helsingistä, alkujaan muuttanut itä-Suomesta maaseudulta. Päätin nyt laittaa hammas-asian menemään eteenpäin. Blogini kertoo tulevasta hammasprojektista; elämää hammasrautojen kanssa seuraavat pari vuotta.

Kävin viikko takaperin oikomishoidon tarpeenarvioinnissa Helsingissä sijaitsevassa, erityisesti esteettiseen hammashoitoon erikoistuneella klinikalla. Tapaaminen oli hyvin pikainen. Informaatiota tuli sen verran paljon, että siinä riitti pääsiäispyhiksi pohdittavaa kerrakseen. Mutta hyvä niin, olin entistä varmempi, että haluan tähän projektiin ryhtyä. Tämä ei kuitenkaan ole mikään "kuukauden juttu", niin kuin klinikan erikoishammaslääkäri sanoi.

Syy hoitoonhakeutumiseen on se, että joidenkin hampaiden vinous on alkanut enemmän häiritsemään. Minulta on otettu ala-asteikäisenä ylimääräisiä hampaita pois, jotta hampaat mahtuisivat hyvin. Ja hyvä, että ottivatkin, sillä muuten kaikki olisivat sikinsokin - niin kuin em. hammaslääkäri sanoi konsultaatiokäynnillä. Harmittaa, että ovat silloin jättäneet hampit oman onnensa nojaan, ei ole tehty mitään oikomista. Nyt sitten myöhemmin pitää tehdä tämä projekti. Ei varmaankaan ollut tekijöitä niihin aikoihin, näin minulle sanottiin.


Tänään 23.4.2014 homma sai vihdoin alkunsa, kun marssin keskustassa sijaitsevaan yksityiseen röntgeniin. Hieman jänskätti, kun vanhan kerrostalon korihissillä kolmanteen kerrokseen asti piti mennä. Pimpotin ovikelloa ja tuntui, kun olisin jonkun kotiin mennyt. Ei ollut ihan tavallinen "toimistotyyppinen" ratkaisu. Ja tietenkin, kaikki päänalueen "metallit" piti ottaa pois. Siinä menikin tovi; kaulakoru, korvikset (7kpl) ;-), kielikoru... Onneksi kuvaukset eivät kestäneet pitkään ja kuvat menevät suoraan klinikalleni.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti