tiistai 20. toukokuuta 2014

Kojeistus!

Siinä ne nyt on! Ylähampaisiin tehtiin tänään kojeistus. Kyllä mua jännitti, huh huh! Eilen illalla nukkumaan mennessä tuli kyynel silmään :D Hah, kyllä. Sekin vielä. Aamulla oli tarkoitus lähteä sinne salille, mutta jännitykseltä ei kerta kaikkiaan armoa herunut. Pulssi oli varmaan kakssataa, ei siinä kokeeseen lukukaan oikein onnistunut. Kelloa tuli tiirailtua vähän väliä...joko pitää lähtee joko pitää lähtee!!!

Ajoissa lähdettiin paikan päälle. Muru saattoi paikan päälle ihan ovelle asti. Siinä vaiheessa kyllä tuntui sellaset perhoset vatsassa....! Kävin ilmoittautumassa ja jäin odottelemaan kutsua huoneeseen. Siinä vaiheessa ajatukset meni aivan laidasta laitaan. Odotushuoneessa oli minun lisäksi myös noin arviolta alle keski-ikäinen ja vanhempi mies. Ainakin tällä "nuoremmalla" miehellä, oli raudat. Sen kerkesin nähdä.

Odotustilassa oli, kuten koko paikassa tosi kuuma. Ilmeisesti kunnon ilmastointia ei ole tai jotain. Ikkunat olivat vielä suoraan auringonpaisteeseen päin. Vihdoin vuoroni tuli ja tällä kertaa oikoja oli ainakin hyvin asiakasystävällinen ja sain mukavan fiiliksen, kun astuin huoneeseen.

Hammaslääkäri näytti röntgenissä otetut kuvat ja analysoi niitä hieman. Näytti myös hampaistani tehdyn kipsimallin, hassua nähdä omat hampaat siinä täsmälleen kuten ne vielä ovat. Sitten kävinkin hammaslääkärin penkkiin, "jumppaili" leukaani, kasvon lihaksia, otti mittoja ja hammashoitaja kirjasi niitä ylös. Sitten hän tarkisti, onko reikiä ja luojan lykky, ei näkynyt kuin pari alkavaa, joihin antoi vain ohjeistuksen käyttää hammaslankaa, ne sijaitsevat siis alhaalla, joten lankaa pystyy vielä käyttämään :D Tämään jälkeen hammashoitaja puhdisti ylähampaat ja kojeistus oli valmiina alkamaan!

Kojeistus ei sattunut, kuten oikoja sanoi. Sitä vähän mietinkin etukäteen, että sattuuko se kuinka paljon. Ei yhtään siis :) Eikä siinä kauaa mennyt. Kaikki nappulat oli merkattu, mikä menee mihinkin hampaaseen. Sitten liima kuivutettiin valolla? (en muista mikä valo). Tämän jälkeen suuta huuhdeltiin ja sitten oli totuuden hetki. Taisinkin siinä jotain "OOOUU" päästää suustani, kun pelotti, miltä näytän. Yhdessä vaiheessa jo kuvittelin, että mulle tuleekin ne "vanhanaikaiset" telaketjut. Huh....ei ollutkaan! :D

Tän jälkeen sain ohjeistukset hoidosta, varattiin "hoitoaika" suuhyggarille, joka kertoo torstaina mulle kotihoidosta. Ihan hyvä. Ja sitten olikin maksun aika. Samalla ostin sähköhammasharjaan sopivan pään, jotta voi helposti harjata hampaita tän prosessin aikana. Varattiin myös seuraavat käyntiajat :)

Kiitin ja lähdin. Nähtiin murun kanssa Anttilan yläkerrassa. Siinä mä kyynel silmäkulmassa kuljin häntä vastaan. Niin se vaan jännitys purkautui ja mä vollotin toisen kainalossa! Mut nyt on raukea fiilis, buranat on vedetty naamaan ja hirveen kipeeltä ei vielä ainakaan tunnu. Tuntuu kuin ois roskia hampaan päällä :D NYT se alkoi!!!!!
Ennen

Kojeistus 20.5.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti