lauantai 31. toukokuuta 2014

Kohta on kesäkuu!

Eletään toukokuun viimeistä päivää, tänään monilla on aihetta juhlaan koulujen päätyttyä tai sitten vain kesäloman alkamisen kunniaksi. Sää ei ainakaan tänään ole kovinkaan juhlava, sillä auringonpaistetta ei ainakaan näillä kulmilla näy. Onnea kaikille, kellä juhlanaihetta on! :)

Juhlahumusta tulikin mieleeni: Tässä eräs päivä puhuin ystäväni kanssa puhelimessa. Olen miltei suunnitellut jo sen päivän, kun raudat vihdoin otetaan suustani pois :D (Ei, tämä ei tarkoita sitä, että olisin tällä hetkellä mieli maassa ja jo luovuttamassa projektin suhteen!) Kerroin hänelle, kuinka sitten varataan ravintola, syödään ihan hirveesti kaikkea ihanaa, kun ruoasta pystyy kunnolla nauttimaan! Ja kunnon mässyt kotiin, kaikki maailman kovimmat karkit; salmiakit, toffeet. Listasta tulis liian pitkä, joten voitte vaan kuvitella, mitä kaikkea tekis mieli. Seuraavana päivänä olis varmaan hirvee morkkis ähkyolosta. :D Mua itteeni kyllä huvittaa tää mun tulevaisuuden suunnittelu. Tässä on kuitenkin aika monta päivää, ennenkö mä nään hampit ilman rautoja. Alhaallehan ne kuitenkaan ei oo vielä ees tullu :'D Mut onhan se hyvä, että tavoitteita on lyöty tiskiin! Eli tiivistettynä; hyvällä meiningillä on menty eteenpäin. :)

En olekaan tainnut aiemmin vielä kertoa esimerkiksi siitä, että etuhampaita todennäköisesti tullaan hiomaan sivuilta kapeammiksi. Olin tästä vähintään yhtä innoissani, kuin oikojani. Epäilen sen tietenkin olevan ihan oma kustannuksensa sitten, mutta siinä vaiheessa en halua "jättää" hommaa kesken. Oikoja sanoi etuhampaitani "oravan hampaiksi" :D Ja sanoi vielä, että älä ota itseesi...En tietenkään, se vain kuulosti aika huvittavalle silloin siinä tilanteessa. Sanoinkin heti perään, että kiitos vain, nämä hampaat tulevatkin isältäni. Eli isältä tullut perintö tulee lähtemään! :) Jää sinne sukuun sitten yksi "oravahampainen" :D hahah!

Jos hampaani olisi oijottu silloin lapsena, olisi kustannukset menneet julkisen hammashuollon piikkiin. Mutta koska haluni oli suuri näin "aikuisiällä" (mikä aikuinen!!?), niin nehän menevät sitten omasta pussista yksityisellä puolella. Summa kuulostaa korviin tottakai ensialkuun suurelta, mutta kun sen jakaa kahdelle vuodelle ja joka kuukaudelle niin loppupeleissä se on ihan "ok". Muutaman kerran tän projektin aikana on ne "suurimmat" erät. Suurimmat erät tulevat:
- Alkukojeistuksesta (ylähampaat)
-Kojeistus alahampaisiin
-Kojeistusten pois ottaminen

Kokonaisuudessaan koko lysti tulee maksamaan n.6000€ (+Alkututkimukset; röntgen, suuhyggari). Se on lähempänä totuutta kuin 5000€. Riippuu tietenkin, miten hyvin hampit rupevat liikkumaan ym, mutta projektissa menee kuitenkin se 1½-2v. Ja huom! Hinnat oikomiselle ovat ainakin Helsingissä kalliimmat kuin esim. Jyväskylässä. Eroa voi olla siis jopa parin tuhannen euron verran.

Itsekin olen "varautunut" tuohon suurempaan summaan. Taisin puhua alkuun kukkaronnyörien kiristyksestä. (hah!) Mutta ihan normaalia elämää voi elää :) Jokainen voi itse miettiä, mistä on valmis karsimaan, jotta säästyy projektiin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti