tiistai 7. syyskuuta 2021

Välitarkastus

Hyvää tiistaita!

Tasan viikko vierähtänyt ien-operaatiosta ja tänään oli välitarkastus tämän erikoishammaslääkärin pakeilla ja sehän meni tällä kertaa nopeasti ja aika lailla ajallaan sekä positiivisin mielin. Ompeleet poistettiin vasemmalta yläikenen luota, josta palanen napattiin tähän alas. Ompeleiden jälkeen rupesi hieman vuotamaan, sellainen kiva verenmaku suussa - ainakaan kotiin tullessa ei ollut suu täynnä verta. Ehkä se siitä hetken vaati, että tyrehtyi. Tuo kohta, josta palanen napattiin on ainut jossa on nyt parina päivänä tuntunut selvästikin jotain hyvin lievää "kipua", jos sinne jotain esim. mausteista osuu.

Nyt vaan sitten edelleen elellään "varovasti" sen kanssa. Tikit sulaa itsekseen, näyttää ihan kuin ohutta siimaa olisi suussa. Ärsyttävää on se, etten vieläkään saa harjata hampaita normaalisti. Edelleen vaan harjaus/putsaus muille hampaille ja näille kahdesti päivässä purskuttelua. Odotan jo niin paljon normaalia elämää näiden hampaiden kanssa. Sanoinkin tästä siellä, että miten voi jo viikossa tulla mm. hammaskiveä/likaa 😕 Tämän kyllä tuntee, että hampaat eivät ole 100% puhtaat, kun ei pääse kaikkia hampaita harjaamaan totutusti. Se on varmaan sitten putsaustouhut (=suuhygienisti) taas edessä, kunhan aikaa tästä kuluu.

Puheltiin myös jo hieman tulevaisuuteen. Kerroin tästä spesialistin ehdotuksesta teettää toisella tekijällä purentakiskot yökäyttöön. Hän sanoi keskustelevansa tämän spesialistin kanssa, ilmeisesti oli jollain tapaa hieman eri mieltä. Ymmärsi kuitenkin mun huolen, kun kerroin kuinka ärsyttää vuosia käyttää tähän aikaa ja sitten alkaa menemään takapakkiin. Mutta tuota nyt ei kannata vielä liikaa miettiä...elellään hetki kerrallaan ja seuraillaan tilannetta. Ensin tämä suu tältä osa-alueelta kuntoon! 😂

Seuraavan kerran pitää mennä tarkastamaan parin kolmen viikon päästä. Sitä ootellessa...😁


sunnuntai 5. syyskuuta 2021

Elokuun loppu ja syyskuun alku

Syksyistä sunnuntaita toverit!

Tämän päiväisessä postauksessa oli tarkoitus hieman valaista aika lyhyesti, mitä mahtoi tapahtua 16. elokuuta yksityisen erikoishammaslääkärin luona (jossa siis kävin viimeksi heinäkuussa epätoivoisessa hampaanpoistoyrityksessä).

Tarkoitus aloittaa ien-toimenpiteet. Tämä ien-asia on ollut tapetilla muutaman vuoden, sillä itsehän olen ollut tässä passiivisempi osapuoli ja pistin passiivisuuteni vaan elämän kiireiden piikkiin, että vasta nyt olin palannut asiaan tämän tiimoilta oikomishoidon lopettamisen jälkeen. Harmikseni, 16.8. oli ilmeisesti huono aika. Tämä erikoishammaslääkäri myönsi itsekin, ettei "yhtään ajatellut" sitä, että kellohan on jo kuusi illalla ja putiikki menee seitsemältä kiinni ja tähän ienleikkaukseen menee ainakin puolitoistatuntia... Minut saa kyllä välillä hämmentymään asiakaspalvelutilanteissa (=niitä taitoja ei ole), että miksi asiakkaalle ei voida vaikka informoida etukäteen, että ei se tähän aikaan enää onnistu, jos aika kuitenkin näkyy hänen kalenterissaa. Eli minulle jälleen, turha käynti.

Joku varmaan sanoisi minulle, että vaihda jo toiselle! :-D Mieli melkein tekisi, mutta hän on tietoinen tästä probleemasta ja tässä vaiheessa olisi kyllä ärsyttävää lähtee vaihtamaan, koska asiat eivät ole aina niin yksinkertaisia. Ennen kuin löytää hyvän tekijän ymym, menisi taas tuhottamasti aikaa. Käyn nyt nämä lystit tässä ja sitten varmaan tulee tauko :-D

Tulin sitten uudestaan tiistaina 31.8. ja aika oli varattu klo 12, tuolloin se sitten tapahtui - ienleikkaus! Jotenkin sitä maalaa omaan pään sisään tämmöset ajatuksella peace of cake. Jep... Leikkaus meni hyvin, itsehän olin koko ajan "huputettuna" ja puudutusaineissa, jota sitäkin piti lisätä kesken touhujen, koska oli vähän kipeetä.

Enkä ole voinut näin jälkimainingeissa edes itse tuijotella tai näytellä muille, että mitä saatiin aikaan. Olen vaan nähnyt ministi suun raosta hampaita pestessä, että Jesus Kristus. Menee hetki, että paranee ja näyttää edes vähän siedettävältä. Mulle otettiin pala vasemman ylähampaiden ienten läheltä näihin alaetuhampaiden ienvetäymiin. Kuulostaa jo ihan karseelta, saati sitten näyttää! Uskokaa tai älkää, mutta en ole joutunut ottamaan särkylääkettä tähän toimenpiteeseen liittyen. Ainoastaan kun tulin kotiin, niin otin ennemminkin varotoimenpiteenä. Seuraavana päivänä otin siitä syystä, kun en ollut saanut syötyä kunnolla niin päätä jomotti aika tavalla.

Niin ja hampaitahan en oo tuolta alueelta pystynyt/saanut harjata saati puhdistaa normaalisti. Että voikin hammaskiveä tulla vajaassa viikossa hampaisiin. Perusharjauksien lisäksi purskuttelen suuta pari kertaa päivässä sinisellä Curasept-nimisellä aineella.

Ensi tiistaina 7.9. on luvassa tilannetsekkaus, että miten on lähtenyt paranee ja väläytteli hän myös sitä, että tarpeen tullen poistellaan tikkejä. Ei tietoa kuinka paljon niitä on ja mikä on tilanne. Soppakuurilla oltu tän viikon ajan ja vielä jatkuu ainakin ensi viikon. Voitte vain kuvitella, kuinka mä himoitsen kaikkia ihania ruokia! Ja hintalappuhan tälle touhulle on ainakin noin +600€. En enää tässä vaiheessa edes jaksa "tuijotella" hintaa, koska onhan tähän koko lystiin kaikkinensa mennyt rahaa. Mut kaikkia asioita tässä elämässä ei voi suoraan mitata rahassa, koko oikomishoidosta on ollut minulle hyvin suurta iloa niin henkisesti kuin fyysisesti. Olen ollut todella tyytyväinen silloin, kun lähdin tähän leikkiin mukaan ja tiesin jo silloin, että tässä joutuu vielä jälkikäteen korjaustoimenpiteitä tekemään.

Ensi tiistaita ootellen!

keskiviikko 1. syyskuuta 2021

Heinäkuu ja viisuri poistoon!

Hei vaan!

Viime kerralla sivuutin nopeasti kesäkuun tsekkausta. Tällä kertaa kerron myös heinäkuussa tapahtuneesta viisaudenhampaan poistosta.

Hommahan eteni näin:

Kesäkuun spesialisti suositteli viisaudenhampaan poistamista vasemmalta alhaalta. Saman puolen ylhäältä, minulta on viisuri poistettu päivystyksessä keväällä 2018. Otin homman hoitaakseni ja varasin ensin eräälle yksityiselle henkilölle ajan, kellä olin käynyt jo aiemmin fiksaamassa hampaita. Koko käyntihän oli ihan farssi; hän ei aikonutkaan ruveta edes poistamaan hampaita, vaikka kyseisen ajan hänelle sai varattua netistä - vaan hän sitten päätti, että putsaa hampaitani... Tiedättekö sen tunteen, kun olet vaivalla saanut varattua ajan ja sitten homma ei lähde siihen suuntaan alkuunkaan, mihin olit jo valmistautunut!?

Onko sulle käynyt ikinä samaa?

Lähdin hammasputsauksen jälkeen silmin nähden pettyneenä ja suivaantuneena, maksoin siitäkin lystistä ja en saanut sitä mitä piti = turha käynti. Varattiin kuitenkin aika reilun kuukauden päähän, josko hän sitten ottaisi hampaan.

Olin kuitenkin päättänyt, että minähän en nää hänen kanssaan hammasta poistele, kun ei saanut sitä tuollakaan käynnillä. Niinpä soitin seuraavana aamuna päivystykseen. Pääsin hyvin nopeasti sisään ja epävarma uudehko hammaslääkäri totesi, että varataan suosiolla kirurgille aika seuraavalle viikolle. Tämä siitä syystä, jos sattuukin, että hammasjuuri on jotenkin hermon lähellä. Sain todella asiantuntevaa palvelua tällä kertaa kaupungilta! Kaupunki voitti kuus nolla tässä asiassa!

Seuraava viikko koitti ja hieman jännitin viisurin poistoa. Sain aika mojovat puudutteet ja niin kirurgi kuin hammashoitaja olivat priimaluokkaa! Tiedättekö miltä tuntuu, kun sellaiset ison näköiset työkalut laitetaan suuhun ja ruvetaan vähän koputtelemaan, että mitäs hammas oisit mieltä poistamisesta. Hammas poistui yhtenä kappaleena (JES) ja pyysin hampaan vielä mukaani.

Loppumatka julkisilla oli aika mielenkiintoinen; mun naama oli niin puudutteissa, että toinen silmä ei menny kiinni ja toinen alkoi nykimään. Hieman tuntui jopa ahdistavalta, mutta näin jälki käteen ajateltuna oli aikamoinen reissu! Apteekissa oli hankalaa puhua eikä siitä kyllä ottanut selvääkään. Parasta tässä oli se, että kun marssin nyt elokuussa uudestaan tämän yksärin pakeille, niin sain todeta, että se on jo poistettu - koska en todellakaan halunnut enää kuluttaa aikaa ja rahaa vallan tyhjästä.

Minkälaisia kokemuksia teillä on kaupungin ja yksityisten palveluista?

Ensi kerralla valaisen teitä hieman siitä, miten tämä "kauan odotettu" tapaaminen yksityisen kanssa meni.