tiistai 31. maaliskuuta 2015

Maaliskuu vetelee viimeisiään!

Huomenna on huhtikuu! Sehän toivottavasti tarkoittaa, että ollaan lähempänä kevättä. Tämän viikon säätiedotuksiin jos on uskominen, on kesä vielä kovinkin kaukana. Eilen satoi tuhdisti räntää ja tänään...on ollut viileää ja pilvistä. Aurinko sentään pilkahti illansuussa! Toivoa siis on ja niin on hampaidenkin suhteen.

Viime perjantaina kävin hyggarilla. Ja ah, se fiilis puhdistuksen jälkeen...melkein voisi sanoa, kuin toinen ihminen. Yritin muutaman päivän olla juomatta kahviakin, mutta turha toivo. Kumma juttu, raudat kun tuli lopetin teen juonnin...ja nyt tämän vuoden tammikuussa voisiko sanoa "hurahdin" kahviin. Ennen en pitänyt sitä minään. Asiat muuttuvat!

Tänään vuorostaan kävin vaihdattaa ala- sekä yläkaaren. Alakaari ehtikin olla jo 1,5kk, joten olihan senkin jo aika vaihtua. Alapuolelta napsastiin myös se metallinappula, joka siellä oli ilostuttamassa silloin aiemmin, kun siihen oli köytettynä kuminauhaa. Oikoja totesi, ettei sitä enää tarvita, joten hoplaa!

Mähän tietty ajattelin, että ehkä sitä aluetta jotenkin "pehmitetään" ennen kuin se saadaan pois. Piutpaut. Hän otti pihdit ja vähän väänti...voin kertoa, puristin reisiäni ja suljin salamana silmät. Ei ollut mikään  miellyttävä kokemus! :D Tuntui, kun minulta olisi vastentahtoisesti revitty hammasta irti! AUTS! Tämähän todisti vain sen, että sitten kun joskus aika koittaa ja on kojeistuksen pois ottaminen edessä... huh huh! Laskin tuossa illalla juuri, että 24 kertaa kipua (=brakettia kaikenkaikkiaan suussa), voi olla että tarvitaan kunnon annos särkkäriä sen jälkeen!

Nappulan irroituksen jälkeen hän myös kiillotti hammasta laitteella. Sekös taas surisi sen verran, että tuntui taas että pyörryn siihen paikkaan. Outoa, miten herkkä minusta onkaan tullut...

310315
Mutta loppu hyvin kaikki hyvin! :) Hommahan etenee.

Yläpuolelle kaaren vaihdon lisäksi taas hieman hiottiin samoja hampaita, kuten tähänkin asti.


Muutaman viikon kuluttua taas uudestaan piinapenkkiin! :)

tiistai 17. maaliskuuta 2015

Aurinkoa tiistaipäivään!

Kyllä mieltä hellii, kun herää aamulla ja näkee verhojen raosta auringonpaisteen. Kesä tulee! Pelkästä valoisuudesta tulee jo niin hyvälle fiilikselle :) Tänä vuonna talvi oli suhteellisen helppo Helsingissä. Toivottavasti ihan kauheeta takatalvea ei tulisi. Ihanaa, kun kadut jo lakaistu hiekoista, eikä nekään enää narise ja narsku kengänpohjissa.

Maaliskuu on ennättänyt yli puolen välin. Tänään kävin klinikalla vaihdattaa yläkaaren, hiomassa jälleen yläpuolta ja aktivoimassa alakaarta (ilman vaihtoa). Hampaat alkavat olla aika hyvässä mallissa :) Oikojakin totesi, että tämähän alkaa olla pelkkää estetiikkaa nyt sitten. Luvassa on toki vielä konsultaatio+operointi kirurgilla. Toinen oikoja myös katsoo estetiikkapuolta, jotta saadaan mielipiteet myös toisilta :) Mielestäni se on todella hyvä, tuleepahan tarkasteltua sitten usealta kantilta.

Aika on mennyt kyllä todella nopeasti. Sanoinkin tänään, että vastahan nämä laitettiin viime toukokuussa. Näiden kanssa elämiseen on niin tottunut, että ihan pelottaa omalla tavallaan ajatus, kun näitä ei enää ole! (sitten joskus...) Oikoja sitten kertoikin, että aamulla oli juuri käynyt potilas, jolta otettiin kojeet pois. Huh huh...se tunne on varmasti niin hieno! Itse niin herkkänä ihmisenä varmaan tirautan parit kyyneleet! :D

Sain tänään taas nähdä kipsiveistosta hampaistani ja kyllä se vain niin on, että joka kerta tulee vain mieliteko: Aion tehdä samat, mitä ystäväni aikoo. Hakata koko homman vasaralla rikki! :D Mulla ei ainakaan tule ikävä entistä hymyä!


17.3.2015

En malttanut odottaa siippaa kotiin, jotta hän olisi vakaalla kädellä saanut otettua kuvat :D

Ensi viikolla varasin myös tehoputsauksen suuhygienistille. Hyggari on tällä kertaa se, joka oli alkuvaiheessa kun kävin. Käynnistä saan myös hyvitystä, sillä edellinen kerta ei mennyt aivan nappiin toisen henkilön käsittelyssä. Sen jälkeen muutaman päivän päästä, on taas aika klinikalle. Silloin vaihdetaan myös alakaari :)

Ihanaa viikkoa! :)

perjantai 6. maaliskuuta 2015

Eteenpäin kohti kevättä!

Tänään tajusinkin, että en ole viikon takaista käyntiäni ilmaissut tänne mitenkään! No, "Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!" ;)

Viime kerralla oli pääasiallisesti yläkaaren tsekkaus. Yläkaari vaihdettiin ja alakaarta vain pihtien avulla aktivoitiin. Kuten taisin jo aiemmissa päivityksissä mainita, nyt keskitytään täysillä yläkaareen ja niin tehtiin! Hiomista olemme tehneet nyt ainakin neljällä viimeisimmillä kerroilla. Omaan silmään ne kyllä kaventuvat mukavasti ja varsinkin, kun vertaa koko alkuperäishammaskalustoon.

Hampaat ja naama olivatkin sen jälkeen loppupäivän puuduksissa, mutta mitäpä sitä ihminen ei kauneuden eteen tekisi?? Vai mitä :D "Pitkästä aikaa" yläpuoli oli kyllä todella hellänä käsittelystä. Jos syöminen on ollut aina välillä vaikeaa, niin nyt oli hampaiden harjaus. Yleensä kipuilu on parissa päivässä ohitse, mutta tämä kesti ainakin vajaan viikon verran. JA varsinkin kun miettii, että hampaita täytyy pestä aamuin illoin. Ei naurattanut!

Puhuttiin myös kirurgin konsultaatiosta, kun joudun oikomisen loppupuolella (kun raudat ovat vielä suussa) tai sitten homman jälkeen mennä näyttää ienvetäytymiäni. Ienvetäytymät ovat olleet osittain jo ennen kuin koko oikominen aloitettiin. Sille ei vain ole mitään voinut, kun joutuu oikomaan niin ien on siitä sitten rasittunut. Mutta positiivista asiassa on se, että kuulemma kaltaiseni potilas oli edellisenä päivänä käynyt klinikalla näyttämässä lopputulostaan kirurgiasta. Kuulemma oli hyvän näköinen. Täytyyhän minun voida oikojaani luottaa, sillä lopputulos koko oikomisesta on hänen käsissään! :D Annetaan kirurgin tehdä viimeinen silaus, kun sen aika on :)

060315
Kuvassa näkyykin, ettei etuhampaitani ole tällä kertaa köytetty yhteen.

Tällä viikolla on kyllä monta kertaa tullut se fiilis, kun saa nuo raudat joskus pois. Oon varmaan sen jälkeen vain pelkkää hymyä! Mutta... ennen kaikkea odotan, että saan syödä ruisleipää (+kaikkea muutakin!) antaumuksella!

Hyvillä mielin hommaa jatketaan eteenpäin! :)