tiistai 2. joulukuuta 2014

Tuplasti kuulumisia!

Pienen hiljaiselon jälkeen on aika jälleen tuoda kuvin ja sanoin esille muutoksia. Edellisen tekstipäivitykseni jälkeen kävin marraskuussa klinikalla. Mutta sain vihdoin ja viimein tänään (2.12.2014) otettua kuvan, ennen kuin menin hampilääkäriin jälleen! Joten epäilen, että muutoksia on ehtinyt kuukaudessa tapahtumaan.


Orpona olleeseen hampaan viereen kaivattiin milli lisää tilaa, jotta se voidaan ottaa taas remmiin.

Tänään, eli 2.12.14 oli sitten kaarien tsekkausaika. Kumpaakaan kaarta ei vaihdettu, mutta sen sijaan kumilenksua laitettiin ihan mukavan kireelle ja ohutta rautalankaa (?) kieputettiin tiettyjen alahampaiden ympärille, jotta saataisiin vähän mukavaa vetoa ja tietyt pysyis paikoillaan!


Kuvasta ei kovin hyvin huomaa, mutta alahampaita on kyllä köytetty niin yhteen, että saas nähdä, kuinka hampaita saadaan harjattua. Parin viikon päähän varattiin myös taas tehoputsausaika hammaskiven takia. Kävin tehoputsauksessa viimeksi syyskuun loppupuolella.





Orpohammas, joka tänään pääsi jatkaa matkaansa muiden kanssa, sai taakseen jonkun "tapin" (oli silläkin jokin hienompi nimi, mutta en muista!), joka on kierretty kuminauhalla ties kuinka monta kertaa toisiin/toiseen hampaaseen. Orpo on 45 astetta vinossa, niin sen kääntämisprosessi alkoi nyt.

Sen verran kireällä se on, että nyt on tän päivän ja illan naurut naurettu. Otin särkylääkettäkin äskettäin, mutta kipua en pysty kuvailemaan. Sen verran, että tosi vittumaista kipua. Kaikki ylimääräinen liike tällä hetkellä on tosi ärsyttävän tuntuista. Alaleuka alkaa olemaan kivassa puutumispisteessä. Yläleukaan ei tänään koskettu ollenkaan.

Yleensä hammaslääkäripäivinä, pyrin toivomaan töistä vapaata, sillä koskaan tiedä kuinka paljon sattuu. Ei ois ollu kiva olla töissä, kun naama on kuin norsun V :) :) Parasta koittaa rentoutua vain kotona tämä ilta!

Olen päässyt kyllä aika "helpolla", sillä tämä taitaa olla toinen kerta koko reilun puolen vuoden aikana, että koskaa jo nyt ja hitosti! Toivotaan, että huomiseen päivään mennessä helpottaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti