tiistai 30. joulukuuta 2014

Toiseksi vika päivä!

Joulu jollottanut ohitsemme taas. Mutta hyviä uutisia:

Palautteen antaminen tuotti tulosta. Sain viikko takaperin soittoa klinikalta, jossa pahoiteltiin tapahtumaa. Oli todella hyvä, että olin antanut palautetta; ajatellen myös muita asiakkaita ja muutenkin. Tällainen toiminta ei kuulu hyvään asiakaslähtöiseen toimintaan.

Palautetta kirjoittaessani en todellakaan ajatellut tehdä sitä hyvityksen toivossa, vaan että jatkossa tämä ihminen osaisi toimia hellävaraisemmin ja toisia asiakkaitakin huomioonottaen. Sain yllätyksenä hyvitykseksi -50% seuraavan suuhyggarikäynnin hinnasta. Kuulostin puhelimessa jo suurin piirtein siltä, etten halua koko hyvitystä! :D Kunnes vasta jälkeenpäin tajusin koko asian. En siis missään nimessä kieltäytynyt hyvityksestä!

Tänään, kun sitten lampsin klinikalle jälleen, vielä minun oikojani pahoitteli tapahtumaa. Se oli kuulemma ensimmäinen kerta tämän oikojan kohdalla, että jotain tällaista on tapahtunut. Ehkä kukaan vaan ei ole aiemmin uskaltanut avata suutaan... Mutta kiitteli hänkin, että olin palautetta antanut. :) Niin se pitää. Ollaan tässä kuitenkin maksavia asiakkaita itse kukin, niin kyllä rahalle pitää saada vastinetta.

Tällä kertaa vaihdettiin ja aktivoitiin yläkaarta. Pihdeillä oikoja teki taas jotain pari mutkaa, ja kyseli hiomisesta - totta helvetissä, niin kuin jo alussa on ollut puhetta! :D Mun "pyöreät" etuhampaat saa kyllä kyytiä. (=oravanhampaat!) Ensi kerralla onkin luvassa konsultointi toisen oikojan kanssa, jotta tulee kahden pätevän ammattilaisen mielipide :) Estetiikkahommia luvassa siis! Huikeen jännää!

Rautalankaa ristiin rastiin! :)


Kurotaan kolo umpeen!



Alakaarta ei vaihdettu, vaan joku kumilenksu systeemi kuromaan koloa umpeen ja jotta keskiviiva tulisi kohdalleen.

Kipua ei tuntunut tänään taas kuin maatessa, kun rautalankoja/kumilenksua vedeltiin toiseen suuntaan :D Olin ottanut ennen aikaa Panadol Zappia, jottei pilaisi mun päivää ihan kerrassaan.

Koneelta katseltiin myös lähtötilannetta ja todettiin, että kyllä ienvetäytymää on hiukka lisää tullut tässä projektin aikana kahteen alaetuhampiin :(

Hyvillä mielin kuitenkin eteenpäin, on niin huikeita muutoksia tullut! :) :) Parin viikon päästä uusi aika!

Hyvää ja rauhaisaa uutta vuotta!

perjantai 19. joulukuuta 2014

Hoitoa joulun alla...

Näin joulun alla tuli käytyä pariin otteeseen klinikalla.

Tiistai 16.12.2014

Alakaaren vaihto ja käännettävän hampaan tsekkaus. Sehän olikin parissa viikossa hienosti lähtenyt kääntymään oikeille raiteille. Edestä poistettiin koiji(?) eli se kynänjousi, kuten sen itse nimesin. Sekä poistoon lähtivät myös se kunnon kumilenksuviritelmä - nyt on hieman helpompaa tuo hampaiden puhdistuskin siitä edestä. Kovalla otteella ei voi puhdistaa, koska ienvetäytymää on etenkin kahdessa alaetuhampaassa, melkein hammasluu läpikuultaa siitä. Mua jopa vähän pelottaa. Täytyy olla vilkuilematta sitä. Ja tää kiertyvä hammas kuulemma "heiluu kriittisesti". Mä nauroin siinä maatessa, että hyvässä vai pahassa :D Mut helpotuksen huokaus pääsi, kun oikoja ilmoitti: "Hyvässä!" Hirveellä voimalla ei voida kääntää, pikkuhiljaa ja tarkkaa työtä.

Kun kumilenksuviritelmä on nyt saatu pois, on hammas nyt muiden mukana. Jonkun hienolla nimellä taas varustetulla jutulla se kytki sen siihen mukaan, mut harmikseni en kyllä muista sitä enää. Nyt parissa päivässä on kyllä tää etuhampaiden kolo hyvin kuroutunut umpeen. Viereen taas on jäänyt kunnon millin kolo. Eiköhän sekin siitä ajan oloon häviä, kun saa alaleukaa levitettyä.

Yläkaarta ei vaihdettu, mutta oikoja aktivoi sen. Taivuttamalla etuhampaiden kaarta pihdeillä, kuten kuvasta näkyy. Ja kyllä muuten tuntui heti :D Jyskettä!



Keskiviikko 17.12.2014

Oli vuorossa tehoputsaus illaksi. En muista, olenko jo aiemmin maininnut; mutta putsaus tehdään ultraäänilaitteella ja manuaalisesti sekä lopuksi soodat sekaan! Omasta mielestäni hampaat näyttävät kirkkaammilta - tai ainakin ne on putsattu. :)

Tällä kertaa rupesin jo päivällä miettimään, että kukahan sitä on putsaamassa. Ja oli kamalin putsaus ikinä! Laitoin kotiin tullessa palautetta menemään nettisivujen kautta, sillä olin niin ärtynyt siinä, kun lähdin, etten saanut mitään edes respassa sanottua. Puolituntia kun makaa, niin olin kyllä ihan tokkurassa ja vittuuntunut. Suuhyggis kysyi vielä: "Kokeiles, miltäs nyt tuntuu?" - Jos olisin kertonut totuuden, olis kaikki seuraavat kävijät kuulleet koko avautumiseni.

Mä vielä aluksi kerroin ja toki hän näkee potilasasiakirjoista koneelta, että mitä edellisenä päivänä on tehty. Häntä tuntui vain kiinnostava, milloin olin edellisen kerran käynyt. Yritin nimittäin mainita tästä "kriittisessä tilassa" -olevasta hampaasta. Manuaalisesti nimittäin ronklas sillä tikulla/koukulla (mikälie) niin lujaa, että mä jo aattelin hampaan irtoavan!!! Niin kovakourainen kokonaisuudessaan, että oikein kyynelhelmi tuli silmiin! Enkä pystynyt puhumaan, kun siinä oli kunnon tupot kummassakin poskessa!

Suomalainen kulttuuri. Oon luonteeltani sellainen, etten turhasta valita. Valitan vasta sitten, kun on aihetta. En siinä tilanteessa kerrassaan osannut sanoa yhtään mitään!

Mut voin kertoo. Tuntui aivan helvetin kipeeltä. Tyyppi rönötti mun päällä, mun suojalasit oli miten sattuu koko homman ajan. Sitten tää painaa sillä limanimijällä mun kieltä ja muitakin kohtia, että kuvassa näkyy lopputulos.

Aikaisempien suuputsauksien jälkeen, mulla EI ole ollut ikenet verellä. Nyt oli! Pari verenpurkaumaa kielen alla - ei kovin asiakaslähtöistä toimintaa! Tämäkö on muka suuputsin tarkoitus? Kumma juttu, etten vieläkään ole saanut vastausta sähköpostiini palautteesta....


tiistai 2. joulukuuta 2014

Tuplasti kuulumisia!

Pienen hiljaiselon jälkeen on aika jälleen tuoda kuvin ja sanoin esille muutoksia. Edellisen tekstipäivitykseni jälkeen kävin marraskuussa klinikalla. Mutta sain vihdoin ja viimein tänään (2.12.2014) otettua kuvan, ennen kuin menin hampilääkäriin jälleen! Joten epäilen, että muutoksia on ehtinyt kuukaudessa tapahtumaan.


Orpona olleeseen hampaan viereen kaivattiin milli lisää tilaa, jotta se voidaan ottaa taas remmiin.

Tänään, eli 2.12.14 oli sitten kaarien tsekkausaika. Kumpaakaan kaarta ei vaihdettu, mutta sen sijaan kumilenksua laitettiin ihan mukavan kireelle ja ohutta rautalankaa (?) kieputettiin tiettyjen alahampaiden ympärille, jotta saataisiin vähän mukavaa vetoa ja tietyt pysyis paikoillaan!


Kuvasta ei kovin hyvin huomaa, mutta alahampaita on kyllä köytetty niin yhteen, että saas nähdä, kuinka hampaita saadaan harjattua. Parin viikon päähän varattiin myös taas tehoputsausaika hammaskiven takia. Kävin tehoputsauksessa viimeksi syyskuun loppupuolella.





Orpohammas, joka tänään pääsi jatkaa matkaansa muiden kanssa, sai taakseen jonkun "tapin" (oli silläkin jokin hienompi nimi, mutta en muista!), joka on kierretty kuminauhalla ties kuinka monta kertaa toisiin/toiseen hampaaseen. Orpo on 45 astetta vinossa, niin sen kääntämisprosessi alkoi nyt.

Sen verran kireällä se on, että nyt on tän päivän ja illan naurut naurettu. Otin särkylääkettäkin äskettäin, mutta kipua en pysty kuvailemaan. Sen verran, että tosi vittumaista kipua. Kaikki ylimääräinen liike tällä hetkellä on tosi ärsyttävän tuntuista. Alaleuka alkaa olemaan kivassa puutumispisteessä. Yläleukaan ei tänään koskettu ollenkaan.

Yleensä hammaslääkäripäivinä, pyrin toivomaan töistä vapaata, sillä koskaan tiedä kuinka paljon sattuu. Ei ois ollu kiva olla töissä, kun naama on kuin norsun V :) :) Parasta koittaa rentoutua vain kotona tämä ilta!

Olen päässyt kyllä aika "helpolla", sillä tämä taitaa olla toinen kerta koko reilun puolen vuoden aikana, että koskaa jo nyt ja hitosti! Toivotaan, että huomiseen päivään mennessä helpottaa :)