keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Lempeä lokakuu

Tällä kertaa ei tullut yhtä pitkää taukoa kirjoittamisesta kuin aiemmin ;)

Kävin viime viikolla pitkästä aikaa "putsissa" eli suuhyggarilla putsaamassa ja soodaamassa hampaat. Viime kerrasta olikin jo vierähtänyt aikaa. En edes muista, milloin viimeksi olen käynyt. Mutta sanoivat, että ainakin kerran vuodessa olisi hyvä käydä - saa toki käydä useamminkin, jos tuntuu että esim. hammaskiveä rupeaa olemaan jo sen verran.

Oikomishoidon aikaan minulla oli lähete voimassa koko ajan, sillä suuni eritti silloin ja toki edelleen sylkeä sen verran, että hammaskiveä ehti muodostua. Muistelen tuolloin käyneeni noin 4-5kk välein putsauksessa. Jos jotain "hyvää" hammaskivestä haluaa etsiä, niin hyggari kertoi hammaskiven auttavan siihen, ettei välttämättä muodostu niin helposti reikiä hampaisiin - mahtavuutta! :D

Nytkin oli jo ihan korkea aika, että kävin putsauksessa, sillä hammaskiveä oli alkanut muodostua aika reippaasti alahampaiden taakse - siellähän se retentiolanka kulkee, joten ehkä siinä on hieman haastetta saada prikulleen puhtaaksi joka kolkka.

Käytän päivittäin hammastikun tyylistä tikkua ja toista, jossa on sellaiset harjakset (olen nimennyt sen piipunrassiksi) sekä tietenkin sähköhammasharjaa. En voisi kuvitellakaan peseväni tavallisella hammasharjalla!

Ensin hyggari puhdistaa ultraäänilaitteella. Sitten vielä manuaalisesti ja lopuksi on vuorossa soodaus. Ennen (oikomisen aikaan) tämä sooda tuoksui aika voimakkaasi, mutta nyt ei juuri yhtään. Tärkeintä lähtiessä on tietenkin vilkaista kasvot, sillä se soodapöly pöllyää ihan väkisin kasvoihin. Täytyy kyllä sanoa, että kyllä se vaan sitten raikastaa ilmettä kummasti.





lauantai 2. syyskuuta 2017

Syyskuuta elellään

Tulin taasen pitkästä aikaa raapustamaan kuulumisia ja hupsista keikkaa, kommenttikin tullut :)

Kävin elokuun alkupuolella jälleen kontrollissa. Tämä oli ensimmäinen kerta sen jälkeen, kun kevättalvella klinikka sulkeutui ja oikojani ottaa asiakkaittaan vastaan nykyään kahdessa eri yksityisessä Helsingin keskustassa ja Itä-Helsingissä.

Kiskot, joita olen käyttänyt vuoron perään öisin sai nyt luvan vähentyä taas rutkasti. Käytän nykyään siis kerran viikossa yhtenä yönä eri aikaan kiskoja. Aikamoinen "tiputus", kun tosiaan vuodesta 2015 aika rutiininomaisesti tottunut käyttämään. Naurahdin oikojalle, että miten mä pystyn näiden yökäyttöä vähentämään, kun näiden käyttö on todella vakiintunutta.

Alkuun hieman jopa jännitti noiden kiskojen käytön vähentäminen. Olin jo ihan peloissani, niinä muina öinä kun en käytä, niin aamulla on ihan sekamelska odottamassa ;) Mutta, ihmeen hyvin se kuitenkin siitä sitten lähti. Ja vähän liian hyvin jopa tottunut olemaan öitä ilman!

Sovimme joulukuulle kontrollin; sitä ennen pitäisi marraskuu olla pitämättä kiskoja! Eli ei yhtäkään kertaa, jotta sitten tekee "lopulliset mittaukset" - en osaa tarkalleen kertoa, mitä...mutta meidän yhteinen taival tämän oikomissuhteen osalta, on hänen kanssaan päättymässä.

Tässä kuussa menen vielä käymään soodapuhdistuksessa hänen hyggarillaan, joka on onneksi tuttu mulle entuudestaan! En olekaan kyllä nyt pitkään aikaan käynyt ja mä tykkään kyllä, hymy raikastuu. Ihan kauheita värjäymiä mulla hampaissa ei ole, mutta kyllä mä luulen että tuosta kahvista on varmasti jonkinlaiset... juon tosin vain yhden kupin päivässä :D

Täytyy muuten sanoa, että raudat alkaa olemaan kohta aika IN-juttu. On tuttuja, kenellä on projekti alussa ja osalla vaiheessa ja ai että, mulla tulee niin omat tuntemukset niin hyvin muistiin, kun näkee mitä toinen kokee ja sen saman on itte silloin pari vuotta sitten kokenut!

Ihanaa syksyä! :)

tiistai 16. toukokuuta 2017

Tauko

On ehtinyt kulua pitkä tovi siitä, kun viimeksi olen tänne kirjoitellut. Johtuu osittain suorastaan laiskuudesta ja sitten siitäkin, että "viimekertainen operaatio" oli tällä haavaa se todellakin viimeinen.

Tammikuussa käväsin näyttämässä naamaani samaisella yksityisellä, missä ienoperaation suoritin. Onni, ettei tarvinnut ruveta jatkotoimenpiteisiin. Ienvetäytymä ei ollut muuttunut "huonompaan" suuntaan - tsekataan vuoden päästä mikä tilanne silloin! :)

Tammikuussa taisin käydä myös retentiokontrollissa, joka on aika lailla sitä peruskauraa - sain kuulla yllättäviä uutisia, että klinikka lopettaa, mutta meikäläisen näihin kontrolleihin se ei vaikuttanut enää mitenkään - onneksi! Oikojani jäi lähialueen yksityiselle pitämään omaa vastaanottoaan jatkossa.

Eniten hammasta kolottamaan on jäänyt tuo ienoperaatio-yksityisen toiminta. Asiakaspalvelu, siitä ei heillä kyllä ollut tietoakaan. Ehkä joku tykkää heidän tyylistään, mutta minä en.

Tammikuun jälkeen sain luvan alkaa harventamaan retentiokiskojen yökäyttöä. Nykyään käytän niitä joka toinen yö vuoron perään... ilmeisesti kesäkuussa pitäisi "luopua" kokonaan, en varmaan kykene :-D olen kuitenkin käyttänyt niitä marrakuusta 2015 jatkuvasti.

Fiilikset ovat kuitenkin olleet kokonaisuudessaan ihan mahtavat. Välillä olen muistellut, enkä kunnolla enää edes muista, miltä tuntui pitää rautoja! Aika kultaa muistot ;-)

Ihanaa kesänalkua kaikille!