lauantai 30. elokuuta 2014

Rautanaama!


Nyt on sitten suussa kalustetta niin, että johan on!:D

Maanantaina hieman rupes samalla tavalla jännittämään, kuin silloin kun raudat toukokuussa otin. Tiistaina tuli vihdoin alaraudat.  Paljoa ei kuitenkaan jänskänny. Asiaa helpotti se, että yhdet raudat on jo yläpuolella! :D Eikä ne(kään) ole siitä ihan heti lähdössä pois. *kyynel* ;D hahhah! Itse asiassa nyt tuntuu, että suu on paljon tasapainoisempi, kuin ennen alarautoja.

Kojeistus oli iltapäivällä ja vasta illalla yhdentoista aikaan rupesi ihan kunnolla koskemaan! Tuntui, että koko alaleuka puutui. Ja täytyy kertoa, että itkukin kyllä pääsi nukkumaan mennessä. Sitä kipua olin nimittäin pelännyt ja odotellut koko tän ajan. Onneksi kaapista löytyi Burana800:sta!

Seuraavana päivänä piti nappaa kans lääkitystä. Töihinkin olin lupautunut, joten ei paljon auttanut olla suu kiinni ja relax :D Loppuviikko on mennyt kutakuinkin hyvin; ei kipua, syöminen ok jne. Ainoa vaan, että en ole osannut rentouttaa suuta nukkuessa. Ja ruokailun jälkeen on ehdottoman tärkeää käydä tsekkaa ne hampaat. Kotona olen hieman laiskempi, mutta opiskeluissa/töissä se on must to do! :D nim. Tulin yks päivä koulusta ja kappas joku yrtti etuhampaissa....

Kieltäkin pitäisi yrittää pitää kitalaessa, ettei liikaa ois hampaissa...oikoja kysyi viimeksi, että onko mulla kieli paljon hampaiden välissä. Olin ihan ällikällä lyöty:D:D Eikai mulla nyt kieli roiku tuossa hampaiden välissä, kun jollain elukalla! Ehkä se tuppaa tulemaan hammaslääkärissä esiin, kun koko ajan sorkitaan eri välineillä ;)

Kuvista voi nähdä alaetuhampaiden ienten vetäytyminen, josta oikoja sanoi: "Josko sitten täytyy 'spesialistilla' niitä fiksailla." Vähän rupes pelottaa! Samoin se, että he nyt seuraavat tarkasti, kuinka rupee hampaat liikkuu alhaalla. Tarviaako johonkin konsultaatioon jossai vaiheessa lähtee Hus:iin, jos ei halutulla tavalla rupeis liikkuu. Mä niin toivon, että ne liikkuu. En haluis tähän mitään ylimääräistä juttua!!!


Ylhäältä alaspäin:
Touko
Kesä
Heinä
Elo
Alahampaiden lähtötilanne
Salaattia! ;)

"Kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa." - pätee kyllä näihin kuviin. Mieletön muutos yläpuolella jo tullut. Jännityksellä odottelemaan alapuolen muutoksia! :) :) Kuitenkin aika toiveikkaana!




















torstai 14. elokuuta 2014

Kuparista paksuutta!

Kävin eilen vaihdattamassa taas uutta lankaa. Tällä kertaa sain kuulemma joustavaa kuparilankaa. Kuulemma myös esimerkiksi kahvia, teetä juodessa se lanka saattaa lämmetä. Ihmekös salitreenin jälkeen saunassa tuntui jotenkin lämpimälle suupielissä - ehkä oikoja puhui asiaa!

Tää kuparilanka on ihan selkeästi ainakin omaan silmään paksumpi, kuin edelliset langat. Joustavuudesta en sen enempää osaa sanoa. Jos nyt jotain koloja rupeis tulemaan, niin sitten soittoa klinikalle. Mutta parin vkon päästä on alakojeistusaika, niin eikai tässä ajassa kerkeä suuria koloja syntymään :D Tiedä häntä...

Kumisten kiinnitysrenkaiden tilalle vaihdettiin vihdoin(kin!) metalliset. Oikojahan on joka kerta niistä maininnut, että ne ovat jämäkämmät jne. Vielä hän eilen kysyi kummin laitetaan, no mä sit sanoin, et viimeksi jo sovittiin, että metalliset! (Mitä sä nyt enää kyselet häh häh häh) Ja todentotta, nää on sirommat kuin kumisten kanssa. Oikeasti! Nopeesti katsottuna näyttää, että joku on vaan kieputtanu braketin ympärille unohduksissaan metallilankaa - HAH!

Mutta.... Aamu/aamupäivä/iltapäivä meni ihan kivasti, ei kipuja ei mitään. Alkuillasta kl 17 rupes päikkäreiden jälkeen tuntuu, että ihan ku alkais jomottaa yläleukaan. Ja niin teki. Kun olen koko projektin aikana valittanut, kuinka en voi etuhampailla purra ym. Nyt viimein sitten tuli tilanne, jolloin en pystynyt puremaan edes poskihampailla = millään hampaalla! Kyynel oli lähellä, sillä sanoin miehellenikin, että tätähän mä oon pelännyt, että jos tulee se hetki, etten pysty enää sitä vähää "purutaitoa" käyttää poskihampailla, niin milläs sitten?? Onneksi löytyi burana 800mg:sta pelastus kipuun. Jopa herkku makaronilaatikon syöminen ei ollutkaan enää niin maittavaa, kuin se on ollut.

Parin tunnin päästä alkoi helpottaa. Huh ja onneksi. Tälle päivälle ruokailuteatteria sain kokeilla ensi kertaa koulutaipaleella. Nyt on selkeästi laitettu "järeemmät aseet käytäntöön!", kun on metallikiinnikkeet. Yritän olla liikaa valittamatta, varmasti hyöty on moninkertaisempi. Nämä ovat kuulemma ainakin kestävämmät kuin kumiset.

Parin viikon päästä kojeistellaan alakalusto. Oikoja kyselikin, olinko ajatellut metallisia vai näitä keraamisia braketteja. Itsehän olen jo silmillä nähnyt nämä samanlaiset kuin nyt ylhäällä. Oikojankin mielestä keraamiset ovat paremmat, jo pelkästään ulkonäöllisistä syistä. Sillä puhuessa, minulla näkyy alahampaat eniten. Olen samaa mieltä, mieluummin yhtenäiset. Vaikka siihen tulee n.100€ lisää kustannusta...mutta tässä vaiheessa satanen ei enää kyllä suoraan sanottuna tunnu missään! Mä muutenkin (vieläkin) vähän arkailen puhuu uusien ihmisten kanssa niin, että ees yläkalusto näkyy - saati sitten, kun alapuolella näkyy koko ajan! Mut näillä mennään! Muutosta on kyllä tullut ihan mielettömästi! Viime kertaisesta kuvakollaasista näkee hyvin, mitä on jo tapahtunut :) Mutta katsokaas tätä:

Kuparilankaa/metallikiinnikkeet 13.8.14

sunnuntai 10. elokuuta 2014

:)

Aika menee kyllä hurjaa vauhtia. Aina, kun joku kysyy "Miten pitkään noi on sulla ollut/tulee olee?"..oon sillein, öööö. Vastahan nämä toukokuussa tuli (jo!) ja no, on semmosen reilun vuoden. Tulin päivittämään ajatuksia taas, vaikka ensi viikon keskiviikkona on jälleen kiristystä luvassa :) Can't wait!!!!

On ollut kivutonta aikaa. Hyvin mennyt, hyvin oon tottunut näiden kanssa elelemään. Ehkä vähän jänskää, miltä näytän niiden metallisten kiinnikkeiden kanssa. Mutta, sinänsä mikään ei muutu, koska meneehän tuossa tuo metallilanka kumminkin. Paljoa ei muutu :D Mä luulen, että kireemmältä tuntuu, kuin nyt.

Parin viikon päästä tulee sitten alas raudat! Mä vielä lupauduin tekee yhen extravuoron töissä. Vähän jännittää, mitä muminaa sieltä sitten tulee. No...mä kestän sen kuin nainen! Kyllähän sitä asiakaspalvelussa voi elekieltäkin käyttää - on  nimittäin ihan tuttua jo näinä päivinä joiden ulkomaalaisten asiakkaiden kanssa... joten nou problemos!