torstai 4. marraskuuta 2021

Lokakuun viimeinen käynti

Kävin lokakuun viimeisellä viikolla näyttäytymässä taas EHL luona hampaiden puhdistuksessa. Aiemmin tehdyn leikkauksen lopputulos näytti kaiken kaikkiaan onnistuneelta. Hampaiden puhdistus oli todellakin tarpeen tehdä, sillä hammaskiveä oli muodostunut leikkauksen jälkeen jonkin verran. Olihan sitä myös jo ennen leikkaustakin.

Kerroin myös EHL, kuinka joitakin hampaita on hieman vihlonnut. Esimerkiksi tomaatin tai mandariinin syönti on selvästi aiheuttanut vihlomisen tunnetta. Puhdistuksen yhteydessä hän tarkasti hampaat ja kertoi, että alhaalla pariin taaimmaisten hampaiden "väliin" on muodostunut pienet reiän alut - mutta eivät tässä vaiheessa vaadi mitään poraustoimenpiteitä! HUH, onneksi! Hän kertoi myös, että vihlonta on voinut johtua siitäkin, että hammaskiveä on mahdollisesti ollut niillä alueilla. Eli...tiukkaakin tiukempaa välien putsaamista ja harjausta!

Olen kuitenkin tässä huomannut, että kyllä hieman vihlailee, vaikka putsaukset on tehtykin. Sain tällä kertaa mukaani myös muutaman violetin värisen "napin", jolla kuulemma voin hampaiden harjauksen jälkeen selvittää, mitkä kohdat muuttuvat - joita tarvitsee vielä harjata lisää! Toisin sanoen, hänen mielestään en harjaa riittävästi. Kerroin, että käytän hammaslankaita, tikkuja ja harjaan, mutta ei ilmeisesti riitä. Pääsen siis opettelemaan vielä hampaiden harjausta näiden tablettien muodossa. Nämä eivät ole niitä syötäviä tabletteja, joita saatiin tyyliin ala-asteella..... noh, oppia ikä kaikki.

Tuli myös puhetta siitä purennasta, josta aiemminkin olen maininnut. Lähetän hänelle vielä kesällä aiemmin otetut röntgenit, jotta hän voi keskustella asiasta spesialistin kanssa. Haluaisin ne jotkut purentakiskot. Katsotaan mihin suuntaan mennään. Todennäköisesti käyn EHL luona seuraavan kerran joskus ensi vuoden tammikuussa.