keskiviikko 20. lokakuuta 2021

Viime käynti

Viime kertainen käynti on jäänyt aivan unholaan. Käynti oli tuolloin hyvin pikainen, sillä tsekattiin vain tilanne ja poistettiin tikit, joita oli jäänyt vielä jäljelle (vaikka tikkien piti sulaa noin viikossa). Paraneminen oli edennyt hyvin - seuraava aika onkin varattu ensi viikolle, jolloin katsotaan tilanne ja tehdään puhdistus.

Edelleenkään en ole saanut pestä etuhampaita, muuten kuin vaan sooloharjalla. Tähän olen tottunut, mutta kyllä häiritsee, kun hammaskiveä on muodostunut, kun ei voi vieläkään puhdistaa alaetuhampaiden välejä tikulla. Onneksi takapuolelta hieman puhdisti silloin aiemmalla kerralla.

Tämän tulevan käynnin jälkeen tulisi vielä käydä ihan "perushammaslääkärissä" tarkastuttaa hampaat, sillä minusta tuntuu, että saattaisi olla joku reiän alku, sillä pientä vihlontaa on esiintynyt. Ärsyttää jotenkin, että tämän erikoishammaslääkärin luona käydessä hän ei juurikaan ota kantaa, ei ole sanonut siis mitään - toki en minäkään ole ymmärtänyt kysyä. Olettaisin, että hammaslääkärit kertovat, jos näkevät, jos jollakin on reikiä hampaissa. Minusta ainakin olisi moraalisesti väärin, että "kärsin reiät suussa", eikä kukaan ole niistä kertonut. Täytyy toivoa, että tämä on vain harhakuvitelmaa.

Sen käynnin jälkeen taas olisi suunnitelmissa käydä 'jollakin', joka tietää purentakiskoista. Josko se auttaisi jollain tavalla noihin alahampaisiin/niiden liikkumiseen... Tämä on vielä vain ajatuksen tasolla. Tää ehl (=erikoishammaslääkäri) ei jotenkin ottanut kunnolla kantaa, lupasi kysellä tältä spessulta, kenellä kävin kesäkuussa.


Hampaat aiheuttaa kyllä omanlaistaan stressiä. Puuuuuh.