tiistai 24. elokuuta 2021

Back in Business!

Hei toverit!

Neljä vuotta aika tarkalleen vierähtänyt viime postauksesta ja ajattelin tässä eräs päivä, että olisiko aika jälkeen tulla kertoilemaan mitä hampailleni kuuluu :-D Olen aikanani aloittanut kirjoittamaan tätä blogia, jotta jäisi talteen mitä kaikkea hampailleni on tehty ja mitä seurausta tai muuta toimenpidettä oikomisprosessi on aiheuttanut.

Varsinainen oikominen päättyi vuonna 2016. Tämän jälkeen on ollut sellaista "pientä fiilausta". Oma oikojani on mitä luultavammin jäänyt eläkkeelle, kun hänestä ei ole mitään kuulunut. Mikä toisaalta tuntuu tämän tyylisen asiakassuhteen lopussa aika ikävältä, ettei potilas tule saamaan tietoja, että hän ei ole enää käytettävissä jatkossa. Onneksi sain häneltä tämän erään toisen spessutyypin tiedot, jolla olen käynyt epäsäännöllisesti. Tässä on tosiaan tullut myös viisureiden kanssa mentyä poistoreissuille, aika pitkälti päivystykseen. Keväällä 2018 ja nyt heinäkuussa 2021 on yhteensä pari hammasta lähtenyt.

Tänä vuonna on tapahtunut "yllättävän" paljon hampaisiin liittyviä asioita:

-kesäkuussa tsekkaus spesialistilla (eri kuin yllä kerrottu)

-heinäkuussa viisaudenhampaan poisto

-elokuussa nopee tsekkaus ykkösspessulla, jolle jatkoa luvassa vielä kuun lopussa

Kerron tällä kertaa ensin tästä kesäkuun tsekkauksesta:

Kesäkuun tsekkaus liittyi puhtaasti siihen, että koen etenkin alaleuan hampaiden siirtyneen. Purenta ei ole enää sama, kuin silloin kun oikominen loppui. Purenta on selvästi hieman "auennut" - pahimmassa tapauksessa aukenee entisestään... Tämä on stressannut aivan hirvittävän paljon ja aiheuttanut harmitusta. Miettikää ny! Eka lähdet tämmöiseen projektiin ja teet hirmu duunin sen eteen ja sitten yks kaunis päivä alkaa tulee vaan takapakkii. Ärsyttää... Tätä ei oikein voi tässä vaiheessa kuin seurailla. Uusien kojeiden laitto tuskin auttaisi, totesi spesialisti. Hän suositteli, että kuvaisin säännöllisesti hampaitani ja jos muutokset rupee olemaan "hurjia", niin jotain ruvetaan tekemään. Sitä ennen olisi ehkä hyvä käydä teettämässä kiskot, josko niistä olisi apua. Tähän sain hänen toisen kollegansa käyntikortin toisella yksityistaholle.


Ensikertaan!