keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Lempeä lokakuu

Tällä kertaa ei tullut yhtä pitkää taukoa kirjoittamisesta kuin aiemmin ;)

Kävin viime viikolla pitkästä aikaa "putsissa" eli suuhyggarilla putsaamassa ja soodaamassa hampaat. Viime kerrasta olikin jo vierähtänyt aikaa. En edes muista, milloin viimeksi olen käynyt. Mutta sanoivat, että ainakin kerran vuodessa olisi hyvä käydä - saa toki käydä useamminkin, jos tuntuu että esim. hammaskiveä rupeaa olemaan jo sen verran.

Oikomishoidon aikaan minulla oli lähete voimassa koko ajan, sillä suuni eritti silloin ja toki edelleen sylkeä sen verran, että hammaskiveä ehti muodostua. Muistelen tuolloin käyneeni noin 4-5kk välein putsauksessa. Jos jotain "hyvää" hammaskivestä haluaa etsiä, niin hyggari kertoi hammaskiven auttavan siihen, ettei välttämättä muodostu niin helposti reikiä hampaisiin - mahtavuutta! :D

Nytkin oli jo ihan korkea aika, että kävin putsauksessa, sillä hammaskiveä oli alkanut muodostua aika reippaasti alahampaiden taakse - siellähän se retentiolanka kulkee, joten ehkä siinä on hieman haastetta saada prikulleen puhtaaksi joka kolkka.

Käytän päivittäin hammastikun tyylistä tikkua ja toista, jossa on sellaiset harjakset (olen nimennyt sen piipunrassiksi) sekä tietenkin sähköhammasharjaa. En voisi kuvitellakaan peseväni tavallisella hammasharjalla!

Ensin hyggari puhdistaa ultraäänilaitteella. Sitten vielä manuaalisesti ja lopuksi on vuorossa soodaus. Ennen (oikomisen aikaan) tämä sooda tuoksui aika voimakkaasi, mutta nyt ei juuri yhtään. Tärkeintä lähtiessä on tietenkin vilkaista kasvot, sillä se soodapöly pöllyää ihan väkisin kasvoihin. Täytyy kyllä sanoa, että kyllä se vaan sitten raikastaa ilmettä kummasti.