lauantai 10. syyskuuta 2016

Maanantain konsultaatio

Kävin maanantaina 5.9. vihdoin konsultaatiossa, jonka olin varannut pari viikkoa aiemmin. Tarkistan aina hyvissä ajoin reitin kohteeseen, sillä varsinkin kun lähtee töistä suoraan haluan päästä ensi yrittämällä perille, sillä aika on rajallista. Kohteena oli Aikatalon hammaslääkärit keskustassa Mikonkadulla Helsingissä. Ja tietenkin, tottakai, menin väärästä ovesta sisään Aikataloon! hahah. Onneksi pikaisen puhelinsoiton jälkeen osasin suunnistaa oikealle ovelle, jossa hissit 9. kerrokseen olivat.

Tullessani yhdeksänteen kerrokseen olin hetken hämilläni, sillä opastus oli aika kehno. Siinä samassa kerroksessa oli paljon muitakin yrityksiä. Lopulta löysin oikean oven ja uskaltauduin painamaan ovikelloa (jota ei oltu merkattu mitenkään, oletin vain epämääräisen napin olevan ovikello). Astuin sisään, joka oli hyvin pelkistetysti kalustettu. Kaksi tuolia ja lipasto. Yhdessä ovessa luki hammaslääkäreiden nimet, toisessa pienellä präntillä "henkilökunnalle". Ei minkäälaista vastaanottoa, kuten yleensä.

Odotin hetken ja sitten hammashoitaja tuli huoneesta ja lykkäs käteeni esitietolomakkeen. Minkäänlaista tervehdystä tms. en saanut.

Kello oli jo yli puoli viiden. Aikani oli myöhässä. Viimein hammaslääkäri avasi oven, mutta minkäänlaista tervetulotoivotusta en saanut häneltäkään. Kävin tuoliin istumaan, annoin lähetteen, alkuperäisen massan ja kuvat hänelle. (lekuri halusi, että jätän kaikki tuomani tavarat sinne - parempi olla kaikki tallella, kun ensi kerralla menen sinne!)

Tämä paikka oli oikojani suosittelema, sillä erikoishammaslääkäri oli hänen vanha opiskelututtunsa ja hän on laittanut muitakin potilaitaan hänelle, jos on tarvinnut jotain korjata.

Tunnelma ei minun mielestä ollut mitenkään lämmin. Hammaslääkäri rupesi katsomaan kalustoani ja sitten kyselemään, että kuinka harjaan hampaani (?!) - Sillä keneltäkään aiemmin en ole kuullut "pahaa" - päinvastoin vain hyvää. Hoidan hampaitani! Siitä jäi jo kolmas pahamaku suuhun.

Hän halusi nähdä, kuinka käytän tikkua hampaissani... Hetken päästä hammashoitaja lähti tekemään jotain muuta (varmaankin lataamaan minun kuvat heidän koneelle?) ja jätti h-lekurin yksin. Vähän ajan päästä, hammashoitaja palaa ja tämä lekuri alkaa hänelle motkottaa, ettei hän yksin pärjää noiden imu ym letkujen kanssa, ei niillä kuvilla niin kiire. Siis hyvä tavaton! Näillä tyypeillä ei ollut minkäänlaista käsitystä, että tuollaiset asiat voi varmaan keskustella sitten, kun asiakas on poistunut.

Olen jäämässä kyllä heille tekemään hoitoni loppuun, sillä en halua jokaisesta konsultaatiosta maksaa satasta ja itselläni ei ole aikaa alkaa etsimään kaikkia Helsingin yksityisiä ja valkkaamaan "parasta". Mutta lupaan, että en suosittele Aikatalon hammaslääkäreiden palveluita kenellekään ja aion kertoa tästä myös oikojalleni.

Näiden yksityisten kannattaisi joskus käydä joku asiakaspalvelun kurssi tai vilkaista vaikka hetken peiliin. Eniten mua ärsyttää, että sellaiset peruskäytöstavat: pahoittelu, jos myöhässä, tervehtiminen...ne ovat suuressa roolissa, kun halutaan maksaa palvelusta hieman enemmän.

Seuraavan kerran menen 3.10. korjauttamaan. Toivon hieman ystävällisempää oloa!