sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

1. retentiokontrolli

Maanantaina oli ensimmäinen retentiokontrolli. Tapaaminen oli ensimmäinen viimeisten kojeiden poistamisen jälkeen. Mukana piti olla kummatkin Essix-kiskot, sillä oikoja haluaa ilmeisesti joka kerta katsoa niiden kunnon.

Alapuolen retentiokaaren kohdalta ottivat "ylimääräistä" liimaa pois, mikä ei ollut edes mua haitannut. Katsoivat, miten purenta on asettunut; onhan se edelleenkin toiselta puolelta parempi kuin toiselta. Ajan oloon näkee, mihin se sitten asettuu.

Oikoja otti myös kuvat koko kalustosta. Ja tosi hehkeet kasvokuvatkin. Näytin varmaan tosi edustavalta, olihan takana pitkä työpäiväkin. Tosi kiva, toivottavasti eivät päädy julkisuuteen ;)

Mulla kun on tämä ienvetäymä, mihin tarttee spesialistin konsultaation ja operoinnin, lupasi oikoja tehdä tämän tai ensi kuun aikana lähetteen, jotta voin olla spesialistiin yhteydessä. Kyllä mä itekin haluan, että homma saatetaan loppuun. Tolle ienvetäytymälle ei oikeestaan ole voinut mitään, koska siinä oli jo lähtökuopissa olemassa se ja nyt vielä vääntelyiden ja kääntelyiden vuoksi siihen oli tullut sitä lisää. Ajattelin olla yhteydessä tähän henkilöön ensi kuun alussa, josko saisin mahdollisesti kesäkuulle konsultaation ja operoinnin. Konsultaatio maksanee n. 100€. Operoinnista ei edes oikojani osannut yhtään sanoa, epäili kustantavan "joitain satasia"... heh, hyvin ympäripyöreitä vastauksia.

Lopussa ilmeni myös, etten ole käynyt koko projektin perustarkastuksessa ainakaan tuolla klinikalla. Täytyy kyllä sanoa, etten itse muista kerta kaikkiaan kävinkö julkisella vai yksityisellä puolella sellaisessa "perustarkastuksessa". Oikoja sanoi, että hän teki vain "oikomisen alkutarkastuksen". Luulin ilmeisesti, että se käsittää myös ihan normi tarkastuksen, mutta eipä sitten käsittänytkään. Tuli varattua nyt sitten ihan normihammaslekuri aika toukokuulle, samaan paikkaan (mut ei lekuri). Toivottavasti ei ihan hirveesti oo tullut reikiä tän projektin myötä, onhan tästä nyt reilu pari vuotta kun viimeksi käynyt.

Kiskojen käyttö jatkuu ihan samalla tavalla kuin tähänkin asti.

Seuraavan kerran menenkin vasta kesäkuussa näyttämään kalustoani!

keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Uusi aika

Nyt on reilu parisen viikkoa ollut raudat pois. Fiilis on ollut tosi hyvä.

Mun piti alkuun pitää alakiskoa viikon verran aina päivin öin ja yläkiskoa yöllä lisäksi. Se, jos mikä tuntui aika oudolle, että päivät olin ilman yläkiskoa. Sitä olin pitänyt kuitenkin viime marraskuusta lähtien. Täytyy sanoa, että yläkulmahampaisiin vähän "sattui", kun ei ollut kiskoa suussa kun vasta yöajalle. Alkuun jo ajattelin, että noniin nyt en rupee siellä oikkuilee. Että kuinkas sitten, kun jossai vaiheessa (tulevaisuudessa) ei enää tarvitse pitää ollenkaan...saati vain öisin.

No se viikko meni nopeasti, koska onneksi pääsiäisen pyhät tulivat siihen sopivasti. Sain sitten rauhassa "tutustua" uuteen kalustoon kiskojen kera! :-D Eli, viikon jälkeen vaihdettiin vanhanaikaiseen; eli yläkisko jatkuvalle käytölle ja alakisko vain öisin (kuitenkin niin, että molemmat kiskot yökäytössä kuten eka viikko)

Tykkään kyllä enemmän siitä, että yläkisko on käytössä. Ja se, miksi yläpuolella nyt jatkuvasti on se, että siihen on satsattu enemmän. Eikai kukaan nyt alahampailla vain hymyile ;) Ensinnäkin mun S-kirjain alkoi ärsyttävästi suhisemaan, kun alapuolella oli kiskot!

Ensi viikolla taitaa ollakin sitten ensimmäinen retentiokontrolli.

Se, mikä mua jotenkin hämäs oli, kun kysyin oikojalta silloin, että mites tuo hammastarkastusaika. Kun kuitenkin, epäilen suuresti että tässä oikomisen aikana on tullut mahdollisesti reikiä. Mun mielestä ois korrektia, että ne aina tsekkais ja sanois, jos jotain "hälyyttävää" ois. Vastaus oli "voit varata ajan tänne hammaslääkärille"....aaaaaaa sitäpä en itse tajunnutkaan! :D tsiisus. Miettii, että kuitenkin tähän menee jo itsessään paljon rahaa niin sitten ei voitais sivusilmällä vilkasta mahdollisia reikiä! :D

Okei, tässä pieni purkautuminen. Kaikin puolin olen tosi iloinen tästä vaiheesta. Eikä mua haittaa pitää näitä kiskoja. Oikoja sanoi, että jos kesän alussa sais molemmat vain yökäyttöön. Mulla on vahva epäily, että jos kojeiden poistoon meni yliaikaa, niin menee nämäkin!

Kuullaan taas! :)