tiistai 28. lokakuuta 2014

Joustoa kerrakseen!

Heipä taas. Hetkeen en ole jälleen kerran ehtinyt tulla paljastamaan suutani. Tänään sen aion kuitenkin tehdä. Kerron siis takaperin kahdesta edellisestä käynnistäni.

161014

Se oli torstai-ilta, kun oli jälleen varattu langanvaihtoaika. Tällä kertaa laitettiin kaikkea uutta mukavaa alakalustoon.(tai no, onhan niitä ollut jo "tavallaan"). Nimittäin...kumilenkki ja rautalankaa vetämään toisesta hampaasta. Ja kyllä. Siinä lekurin tuolissa maatessani ajattelin, että voi hitto. Sattuu ihan pipona, kun hampilekuri väänsi rautalankaa paikoilleen. Ja jälkeenpäin itse asiassa vasta kotona hoksasin, että kappas täältähän löytyy myös kumilenksua! Niin sen kuuluikin.

Rautalangan tehtävänä oli tosiaan alkaa vetää vierustoveria sivummalle. Kumilenksun hieman sama tehtävä, mutta hieman himmaillen! Alaleukani on ahdas paikka ja näin ollen muutokset joutuu tehdä hissun kissun, sillä etummaisissa hampaissa (alhaalla) on ien vetäytynyt.

16.10.14

281014

Pari viikkoa edellisestä käynnistä. Tänään oli aika istahtaa taas kesken opiskelujen! Muutosta parissa viikossa oli alapuolella ehtinyt tapahtua. Yläpuolelle ei sen koommin tänään kajottu, kuin vaan tarkistettiin, että kaikki on OK.

Hampaani ovat edenneet hyvässä vauhdissa. Nyt seurataan tarkasti, ettei tule saksi-purentaa ja kuinka se alapuoli rupeaa siitä muodostumaan. En kyllä vieläkään käsitä, miten nuo hampaat voi vain liikkua! :D

Tässä tuoreessa kuvassa näette paremmin, mitä kaikkea kikkailua lekuri sai tällä kertaa aikaiseksi! Löytyy rautalankaa ristiin rastiin ja uusinta uutta: jousi! Mua niin huvittaa. Tulee vain mieleen kuulakärkikynien jouset, joita penskana nakkasi menemään....ihmekös kynät hajos.

Kuvasta on ehkä vaikea huomata, mutta tuon jousen takana oleva hammas sai vapautusta hetkeksi. Se on sen verran kierteellä ja kun on sitä ienvetäymää, niin ensin halutaan tuo jousen jälkeen eka oikealla sivummalle kohti poskihampaita. JA miten ienvetäytyminen tähän liittyy, niin jotta tämä kierrehammas (=ienvetäytynyt) pysyy hommassa mukana hiljaiseen tahtiin! :) Eikä aiheuteta liikaa rasitetta sille.

28.10.14

perjantai 10. lokakuuta 2014

Loma!

Taas koitti se aika vuodesta, kun jäljelle on jäänyt yksi kesälomaviikko käyttämättä. JES! Eli viikko lomaa, sen kunniaksi sunnuntaina maalle rauhottumaan ja torstaina jälleen takaisin, sillä piinapenkki kutsuu!

Viikko takaperin kävin "pitkästä aikaa" suuhyggarilla. Suuhyggarikäyntiä suositellaan projektin aikana, sillä tottahan se on, että hammaskiveä varmasti kertyy enemmän/helpommin hyvästä hammashygieniasta huolimatta. Kun tuossa aiempia kirjoituksiani vilkaisin, niin olin arvioinut hinnaksi ihan vääriä summia! Eli: KELA-korvauksen kanssa se teki 61€, ei suinkaan 170€. Tuo suurempi summa oli silloin alkupuhdistussumma+siihen taisi sisältyä hymykuvaukset. Ulkoa ei nyt muista, tuolla ne on mapissa joka ikinen maksulappu ;)

Ja koska päivä oli ollut todella pitkä, niin mähän siinä silmät kiinni rentouduin, kun toinen putsaili mun kalustoa! Väsytti ihan hirveesti. Välillä tää hyggis kysyi, että onko mulla kaikki ok. On...vähän vaan väsyttää :D

Tehoputsaus tehtiin samalla tavalla, kun keväällä. Ultraäänilaitteella ensin, sitten manuaalisesti käsin ja lopuksi soodat sekaan! Siinä on soppa valmis! :D Tekijä oli tällä kertaa eri ja täytyy sanoa, että tästä jälkimmäisestä tykkäsin paljon enemmän.

Ensi viikon torstaina, kun paluu piinapenkkiin tapahtuu, mä niin toivon yläkaaren vihdoin vaihtuvan! Uskon siihen, että vihdoin, 2kk jälkeen vaihtuu :D Ei ne sitä voi loputtomiin pitää. Alaleuassa on mielestäni tapahtunut muutoksia - parempaan! Tää matka tän projektin aikana on ollut ihan huikee, kun näkee noi muutokset. Yläleukaahan ei enää samaksi tunnista :)

En muista, olenko aiemmin kirjoittanut siitä, kuinka alkuun karttelin hörönauruhymyä, että koko rivistö näkyy. Nykyään mua ei haittaa, mä nauran niin että koko kalusto näkyy. JA todella paljon saanut kuulla ihmetyksenä, että "ONKO SULLA RAUDAT??!" eli hyvinkään moni ei ole loppupeleissä huomannut. Sehän on tietysti minun kannalta tosi kiva. Muutenkin, eläminen näiden kanssa on niin sinut. Kaikkeen tottuu! ;)

Mulla on tästä päivästä jäänyt niin mahtava fiilis: palikat alkaa loksahtelee paikoilleen eli hampaat, niitä ei ole särkenyt (pitkään aikaan!!!) ja yhteydenotto tärkeälle ihmiselle! <3 <3 Tällä meiningillä on hyvä pian nähdä lampaita ja sitten suunnata katse lomailun pariin! Mikä siis tarkoittaa sitä, että huomisaamuna ahkerana treenaa salille!